ora pamantuluiCît mai mulți buzoieni sunt așteptați la început de weekend în Piața Daciei pentru a celebra cu lumina stinsă „Ora Pămăntului” Ca și în anii precedenți Buzăul se numără printre orașele care vor stinge luminile în semn de susținere a cauzei „Eart Hour”.

Poate datorită faptului că de-alungul anilor prezența buzoienilor ecologiști  nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor , campania derulată în 2013 este intitulată sugestiv
„Tu unde erai cînd am stins lumina Palatului Comunal în 2012”. La a cțiunea de responsabilizare socială care se va derula între orele 20:30 și 21:30 sunt așteptați cît mai mulți buzoieni , cu condiția ca aceștia să sosească pe jos sau cu bicicletele.

Conceprul „Ora Pămîntului ” își are originea în Australia , fiind celebrat prima oară în 2007 , cînd peste 2 milioane de rezidenți ai orașului Sidney au stins luminile la unison  timp de o oră.În anul următor ideea a fost preluată și de alte mari orașe ale lumii , numărul celor care au trăit o oră fără a se folosi de curent electric , crescînd exponențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here