Prezenţa virusului a fost confirmată la alţi doi porci mistreţi găsiţi morţi: unul pe un fond de vânătoare din Berca, iar cel de al doilea, pe un fond de vânătoare din Beceni. În weekend, un al treilea mistret ucis de pestă a fost descoperit pe fondul de vânătoare Deduleşti, între comunele Buda şi Valea Salciei.

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău consideră că gestionarii fondurilor de vânătoare ar trebui să se implice mai mult în acţiunile derulate de autorităţile sanitar-vetrinare în combaterea bolii care ucide pe capete porcii mistreţi. În acest context, toţi paznicii fondurilor de vânătoare, dar şi medicii veterinari sunt instruiţi, în tehnici de intervenţie la faţa locului în cazul depistării unor porci mistreţi infectaţi cu pestă. Fondurile de vânătoare din judeţul Buzău sunt gestionate de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, de Direcţia Silvică, dar şi de oameni de afaceri reuniţi în diferite asociaţii.

Dacă în cazul mistreţilor, situaţia pare de necontrolat, în cazul porcilor domestici, autorităţile anunţă închiderea unor focare din judeţ. În judeţul Buzău, sunt active 12 de focare de pestă porcină în gospodăriile populaţiei şi un focar într-o exploataţie profesională, din 12 localităţi. De asemenea, au fost confirmate şi nouă cazuri la porci mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here