În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 162 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 50.000 de lei. Cea mai mare viteză a foat înregistrată în cazul unui cetăţean belgian, care conducea cu 168 km/oră.

59 dintre abateri au fost comise de şoferii care nu au respectat limitele legale de viteză. Totodată, poliţiştii au sancţionat alţi 21 de conducători auto care nu au utilizat centura de siguranţă, totodată fiind aplicate sancţiuni contravenţionale şi şoferilor care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice (16).

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au sancţionat şi 34 de participanţi la trafic care nu au ţinut cont de importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Pentru abaterile constatate în trafic polițiștii au reţinut 8 permise  de conducere pentru nerespectarea limitelor de viteză, dar şi pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public.

Ieri, poliţiştii au reţinut permisul unui cetăţean belgian, în vârstă de 22 de ani, care a fost oprit de un echipaj ce acţiona pe DN 2 E85, în afara localităţii Poşta Câlnău, întrucât îşi conducea autoturismul cu 168 km/h.

Tot ieri, a fost întocmit şi un dosar penal după ce poliţiştii au depistat, pe Calea Eroilor din municipiului Buzău un sucevean de 28 de ani, care avea permisul de conducere suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here