Acc motocicleta 01Vremea buna i-a scos pe motociclisti in oras, dupa anotimpul rece. Din nefericire insa, in aceasta perioada creste si numarul accidentelor in care sunt implicate “motoarele”.

Directia Politiei Rutiere din cadrul IGPR a demarat o campanie pentru cresterea gradului de siguranta a motociclistilor si al conducatorilor auto, dar si pentru constientizarea riscului la care se expun atunci cand ambii participanti la trafic nu respecta regulile de circulatie.

Anul trecut, din totalul evenimentelor rutiere grave, peste 14% au fost accidente in care au fost implicati motociclisti sau motopedisti, soldate cu 202 morti si peste 1.200 de raniti grav. In 56% din accidente, vina le-a apartinut motociclistilor.

Cauza principala a fost viteza excesiva si slalomul printre masini. In ceea ce ii priveste pe conducatorii auto, si acestia au partea lor de vina prin neasigurarea la schimbarea directiei de mers. In prezent, din totalul posesorilor de permise de conducere peste 6% sunt motociclisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here