lan de grauPloile abundente şi vântul puternic din ultimele zile au afectat culturile de grâu, porumb şi floarea soarelui din judeţul Buzău. Agricultorii sunt disperaţi, mai ales că sperau la o producţie record, atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ, anul acesta.

Grâul, care urma să intre la recoltat în foarte scurt timp este cel mai afectat, iar porumbul care începuse să lege, potrivit specialistilor, a avut şi el de suferit.

Ploile care au căzut în ultima vreme în judeţul Buzău au inundat culturile de grâu, porumb şi floarea soarelui. Si vântul care a urmat ploilor a afectat culturile. Dacă până zilele trecute agricultorii se temeau de secetă, acum se vaită că prea multă apă le îneacă culturile.

Dacă anul trecut au avut de suferit din cauza secetei, anul acesta agricultorii sunt nevoiţi să se lupte cu vremea capricioasă. În anumite zone spicul şi-a modificat pe alocuri culoarea ori aspectul, iar din cauza vântului, grâul, porumbul şi floarea soarelui au fost culcate la pămant.

Pe lângă toate aceste lucruri, producătorii agricoli sunt nevoiţi să decaleze şi termenul treieratului la păioase din cauza faptului că pământul este îmbibat cu apă şi nu pot intra pe câmp, ceea ce le va aduce pierderi serioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here