Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, au fost intensificate, pentru perioada 12 – 14 mai 2017, acţiunile menite să menţină un climat de siguranţă publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie. Astfel, în această perioadă, peste 450 de poliţişti au desfăşurat 48 de acţiuni şi controale. Bilanţul perioadei: 14 infracţiuni constatate şi 749 de sancţiuni contravenţionale aplicate. În această perioadă, peste 450 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră şi alte formaţiuni operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. La acţiuni au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control. Poliţiştii buzoieni au desfăşurat 48 de acţiuni, în urma cărora au fost constatate 14 infracţiuni. Din totalul infracţiunilor constatate, două sunt la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 3 economico – financiare, 3 de natură judiciară şi 6 la alte genuri de infracţiuni. Poliţiştii au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 17 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, 2 sancţiuni la Legea nr. 171/2010 privind regimul silvic  şi 102 la alte acte normative. Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni în urma cărora au aplicat 466 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 55 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare auto. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în cadrul acestor acţiuni a fost de peste 418. 000 de lei.                                                                 

 37 de permise reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză

În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru conştientizarea participanţilor la trafic asupra pericolelor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulaţie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au sancţionat 129 de conducători auto şi au reţinut 37 permise de conducere. Cea mai mare viteză, 219 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E 85, în afara localităţii Grebănu, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 20 ani, din Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here