copilTelefonul Copilului din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a fost apelat de zeci de ori şi în luna februarie. Au fost semnalate 65 de cazuri de copii neglijaţi de cei care le-au dat viaţă ori abuzaţi emoţional sau sexual.

Dintre cele 65 de sesizări primite la Telefonul Copilului luna trecută, 53 dintre cazuri au fost confirmate. Sesizările au venit din partea unor instituţii publice, medici, profesori sau chiar poliţişti.

Luna trecută, pentru 43 de copii au fost înregistrate situaţii de neglijare şi aproape jumătate dintre ei au ajuns în grija statului. Mai exact, pentru 19 copii s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgenţă în cadrul DGASPC Buzău, iar ceilalţi 24 copii au rămas în mediul familial cu servicii de consiliere din partea DGASPC Buzău şi monitorizare din partea autorităţilor locale.

Pentru doi copii au fost înregistrate situaţii de abuz sexual iar un copil a fost abuzat fizic. Alţi şapte copii au fost abuzaţi emoţional. Aceştia au rămas în mediul familial, cu servicii de consiliere din partea DGASPC Buzău şi monitorizare din partea autorităţilor locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here