telefonistaO mama, fugita de acasa impreună cu fiica sa in varsta de opt luni, a refuzat sa ramana internata cu micuta, abandonand-o pe un pat al Spitalului Judetean de Urgenta, aceasta este una dintre cele 23 sesizari primite, in luna decembrie, de Serviciul „Telefonul Copilului” din cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Toate cazurile cercetate de specialiştii instituţiei s-au referit fie la suspiciuni de neglijare a minorilor, fie la cele de abuz sexual la adresa acestora.
Pe parcursul ultimei luni a anului trecut, Serviciul „Telefonul Copilului” din cadrul D.G.A.S.P.C. a inregistrat 23 de sesizari, care fac referire la un număr de 29 de copii, 27 dintre cazuri fiind confirmate de specialistii institutiei. Conform juristului Roxana Kovacs, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au fost sesizate 23 cazuri de suspiciuni de neglijare, pentru patru dintre copii dispunandu-se masura plasamentului in regim de urgenta, ceilalti ramanand in mediul familial, cu servicii de consiliere din partea D.G.A.S.P.C. si monitorizare din partea autoritatilor locale. Specialistii institutiei au fost sesizati si aspura a patru cazuri de suspiciuni de abuz sexual, cercetarile fiind, inca, in desfasurare; totusi, cei patru copii beneficiaza, in acest moment, de consiliere psihologica din partea specialistilor D.G.A.S.P.C. Buzau. Cu privire la distributia pe sexe, este vorba despre 11 de copii de sex feminin şi 16 copii de sex masculin, iar 10 dintre acestia provin din mediul urban si 17 din mediul rural, mai afirma sursa citata.
Unul dintre cazurile confirmate se referă la o fetita de opt luni, care a fost adusa la Spitalul Judetean de Urgenta de mama ei, cu o bronhopneumonie severa, care a impus internarea micutei. Medicii institutiei medicale au sesizat D.G.A.S.P.C. ca femeia a refuzat sa ramana internata alaturi de fiica ei, abandonand-o la spital. Ancheta specialistilor a stabilit ca femeia – care, anterior, parasise domiciliul conjugal impreuna cu micuta, din cauza unor neintelegeri repetate cu tovarasul sau de viata – se face vinovata de neglijare si abandon, si au dispus plasamentul fetitei la un asistent maternal profesionist.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here