4Zilele Francofoniei, sarbatorite, pe plan national, in perioada 8-23 martie, vor fi marcate, si la Buzau, prin doua evenimente organizate de Inspectoratul Scolar Judetean si de Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza. Este vorba despre Festivalul “Francochanson” si despre o serie de activitati, organizate in parteneriat cu Sectia franceza a Bibliotecii Judetene “V. Voiculescu”, sub genericul “Lire et ecrire pour Francophonie”.

          Conform profesorului Maria Monalisa Plesea, inspector Limbi romanice, invatamant particular si alternativ in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, Festivalul “Francochanson” se va desfăşura în zilele de 19 si 20 martie, la Teatrul “George Ciprian”, in timp ce, pe parcursul manifestarilor “Lire et ecrire pour Francophonie”, se va lansa un concurs de lectura in limba franceza pe baza unui scurt text ales dintr-o carte pusa la dispozitie de biblioteca. De asemenea, participantii vor completa, individual sau in echipa, un jurnal al francofoniei, care va fi initiat cu aceasta ocazie si, in fiecare vineri, vor putea sa vizioneze proiectii de filme franceze, in holul central al bibliotecii.

In acelasi registru, sursa citata mai spune ca sambata se va desfasura , la Colegiul National “Mihai Eminescu”, si etapa judeteana, gimnaziu si liceu, a olimpiadei de limba franceza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here