Ziua Armatei Române, sărbătorită la Buzău

0

Ziua Armatei Române se sărbătoreşte pe 25 octombrie, însă, până atunci, Divizia 2 Infanterie„ Getica” va organiza mai multe manifestări la care sunt invitaţi buzoieni de toate vârstele. Primul asemenea eveniment este programat duminică, 20 octombrie, în Parcul Crâng.

Începând cu ora 10.00 şi până seara, buzoienii se pot delecta cu muzica fanfarei militare şi pot admira tehnica de luptă folosită de ostaşii români în teatrele de operaţii din afara ţării. Totodată, va fi amenajată şi o expoziţie cu uniforme de epocă ale armatei. Vizitatorii pot admira ţinuta de luptă a unui infanterist român din perioada Primului Război Mondial.În cadrul aceluiaşi eveniment din parcul Crâng, va fi amenajată o expoziţie de carte şi va fi prezentată oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale. În perioada 21 – 24 octombrie, în aceeaşi locaţie, între orele 16.00 şi 18.00, fanfara militară va susţine recitaluri, timp în care buzoienii pot admira costume din perioada interbelică.

Pe 25 octombrie, la ora 10.00, va avea loc un ceremonial militar şi religios la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău. La orele serii, militarii cu torţe se vor deplasa pe străzile oraşului Buzău, pe acordurile muzicii militare. 25 octombrie 1944 este ziua în care Armata Regală Română elibera şi ultimele localităţi ardelene aflate sub ocupaţie străină: Satu Mare şi Carei. Înaintea instalării regimului comunist nu exista o zi anume pentru sărbătorirea oştirii, Armata fiind sărbătorită de Ziua Regelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here