apaZiua Mondiala a Apei, care este sarbatorita, in fiecare an, la 22 martie, va fi marcata, anul acesta, la Buzau, de mai multe proiecte si actiuni organizate de Compania de Apa, in colaborare ori in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu diferite institutii de invatamant preuniverasitar din judet.

Astfel,  Compania de Apa Buzau, impreuna cu Inspectoratul Judetean Scolar Buzau si Liceul Pedagogic “Spiru C. Haret”, a initiat proiectul  “Apa-un strop de viata”,  dedicat  Zilei Mondiale a Apei, aniversata in acest an sub deviza “Apa pentru orase-Raspunzand provocarii urbane”. In proiect sunt implicate patru licee buzoiene: Liceul Pedagogic “Spiru C. Haret”,  Liceul Teoretic “Alexandru Marghiloman”, Liceul de Arta “Margareta Sterian” si Colegiul National “Mihai Eminescu”.  Actiunea se va desfasura marti, 22.03.2011, incepand cu ora 10.00, la Liceul Pedagogic si va avea patru sectiuni: “S.O.S. consumul  de apa”, o campanie de informare stradala, ce vizeaza necesitatea reducerii consumului irational de apa in randul populatiei urbane;  “Apa si impactul urban”, expozitie de desene realizate de elevii liceelor implicate in proiect ;  “Poluarea si protectia apelor”, prezentari power-point,  referate  despre  problema poluarii apelor si impactul asupra mediului; “Frumusetea apelor – …si apele plang”, expozitie de fotografii realizate de elevi.

Sambata, 19 martie, Compania de Apa Buzau va fi prezenta ca partener  la  Simpozionul International “Apa -un miracol”, editia a II-a, activitate integranta a proiectului educativ “Si noua ne pasa”,  activitate ce se va desfasura la Scoala generala din Sapoca. 

De asemenea, in intervalul 16-22 martie, mai multe grupuri de elevi ai liceelor “Costin Nenitescu, “Grigore C. Moisil”,  Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” si Grupului Scolar “Costin Nenitescu” vor vizita Statia de Tratare a Apelor Uzate si Sursa de apă Sud (Dragaica).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here