mame-de-ingeriSi anul acesta, Organizatia E.M.M.A. va marca Ziua Parintilor de Ingeri, un eveniment dedicat memoriei copiilor plecati dintre noi prea devreme. Aflat la a opta editie, evenimentul se va desfasura simultan in cel putin 10 orase din tara si 4 din strainatate (Anglia, Franta, Germania), duminica, 7 iunie, incepand cu 17.30.
Parintii, apropiatii acestora si sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumanari in memoria copiilor care au plecat la îngeri si vor inalta simultan, in toate orasele participante, baloane colorate, ca ritual simbolic de despartire. La Buzau, evenimentul e va desfăşura in Crang, unde voluntarii EMMA se vor ruga si vor aprinde candele incepand cu ora 17.30.
„Moartea unui copil este un subiect ocolit de multi, vechi și totuși nou, pentru ca va fi mereu de actualitate ​deoarece, din pacate, se intampla mai des și mai multor oameni, decat ne imaginam.​ Tocmai pentru ca, in majoritatea cazurilor, in randul celor din jurul parintilor indoliati se aștern tacerea și distanta cauzate din lipsa de cunoaștere, incercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie. Acest eveniment are o semnificatie aparte, in mod special pentru parintii care au pierdut un copil inainte de nastere, momentul inaltarii baloanelor simbolizand despartirea de copilul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina in brate, sa-l cunoasca. Este un moment emotionant care alina la gandul ca pot face asta pentru copilul plecat prea cura​nd de langa ei! Din proprie experienta stiu ca niciun om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o ​imbratișare și o ​vorba buna, spusa cu sinceritate, pot​face diferenta majora intre un suflet chinuit si un om pe cale sa accepte poate cea mai grea incercare a vietii”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here