Pe 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române, în acest an împlinindu-se 197 de ani de atestare documentară a Poliţie Române. Ziua a fost sărbătorită în Parcul Crâng din municipiul Buzău și în Zona Centrală a Municipiului Rm. Sărat. Cetăţenilor le-a fost prezentată tehnica din dotare. Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici, un alt punct de atracție al acestora fiind și motocicletele şi autospecialele folosite de poliţiştii rutieri, pe care le-au și testat, acustic.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme. Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat o expoziţie cu dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie folosite în intervenții.

Cetăţenii au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here