poti

Statiunea de Cercetare Legumicola din Buzau isi deschide astazi portile pentru vizitatori. Fie ca este vorba despre buzoieni sau oameni din alte judete, fie ca este vorba despre legumicultori sau persoane interesate sa afla cat mai multe despre locul unde s-a facut pentru prima data cercetare in legumicultura din tara, cu totii sunt asteptati, astazi, incepand cu ora 10.00 la Statiune.

In prima parte a programului, cercetatorii de la Statiune isi vor prezenta lucrarile si rezultatele muncii in fata colegilor de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu Sisesti, dupa care se vor vizita serele din statiune dar si cele din camp, laboratoarele de cercetare dar si alte locuri pentru care vizitatorii prezinta interes.

De asemenea, avand in vedere campania demarata cu putin timp in urma, de promovare a legumelor romanesti, cercetatorii vor explica vizitatorilor cat este de importanta hrana pe care o consumam pentru organism si le vor arata la fata locului care este diferenta intre legumele romanesti si cele aduse din import.

Chiar daca va fi un moment de sarbatoare, cercetatorii vor aborda cu reprezentantii Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu Sisesti, forul superior, despre problema care ii apasa cel mai mult, si anume soarta statiunii si a terenurilor pe care se face cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here