Agenţia Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare va implementa un proiect, în valoare de aproape 5 milioane de euro, care vizează reabilitarea Canalului Vest de Irigaţii, între comuna Verneşti şi limita cu judeţul Prahova. Canalul Vest asigură apa pentru irigaţii pe o bună parte din terenurile de pe raza judeţului Buzău şi are o lungime de 34 de kilometri.

La începutul anului, Agenţia Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Buzău – Moldova Sud – a depus un proiect de reabilitare a canalului, care a primit finanţare prin Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii. Lucrarea va fi una de anvergură şi va costa nu mai puţin de 25 de miliane de lei. Doi ani vor dura lucrările de reabilitare a întregii reţele de irigaţii din vestul judeţului Buzău.

Agenţia Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Buzău a demarat încă din acest an procedurile de achiziţii pentru lucrarea de reabilitare a Canalului Vest de Irigaţii, însă planurile au fost date peste cap de solicitarea fermierilor din judeţ, care, luna trecută, în lipsa ploilor, s-au văzut nevoiţi să îşi irige culturile aproape ca într-o lună de vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here