Zilele trecute, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au fost întocmite mai multe dosare penale pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice, o bună parte dintre acestea pentru consum de alcool la volan, dar și pentru consum de droguri.

,,Dintre dosarele penale, 5 au fost întocmite pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind vorba despre concentraţii între valorile de 0,51 şi 1.29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare valoare indicată de aparatul etilotest – 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Gura Teghii, care a decis să conducă un autoturismul pe raza localităţii Lopătari, deşi consumase băuturi alcoolice.

Conducătorul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Alte 6 dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, pentru încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere, care conduce un vehicul neînmatriculat.

Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat de 48  de ani, din Glodeanu Sărat, depistat de polițiști în timp ce conducea în localitatea de domiciliu, ansamblul de vehicule format din tractor și o remorcă aparținând unei societăți comerciale, pe DJ102H. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. Totodată, a fost întocmit dosar penal unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din Buzău, administrator al societății comerciale, pentru încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere., transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.