Soferii bauti si fara permise nu au lipsit din trafic nici in week-end-ul ce tocmai a trecut. In timpul actiunilor desfasurate de politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, au fost intocmite mai multe dosare penale, pentru comiterea unor infractiuni la regimul circulatiei rutiere. De asemenea, au fost aplicate 1.120 de sanctiuni contraventionale.

 Mai multi soferi s-au ales cu dosare penale, dupa ce au fost depistati bauti la volan sau fara permise de conducere.

Astfel, in noaptea de vineri spre sâmbata, politistii din cadrul Politiei Comunale Vadu Pasii au oprit pentru control un autoturism inmatriculat in strainatate, la volanul caruia a fost identificat un buzoian de 33 de ani. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca seria poansonata pe caroseria masini nu corespunde cu cea inscrisa in certificatul de inmatriculare prezentat de conducatorul auto, insa din verificarile suplimentare s-a stabilit ca autoturismul nu figureaza ca fiind furat. Pe numele buzoianului s-a intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

In noaptea de sâmbata spre duminica, in jurul orei 02.00, in timp ce actionau pe DJ 102L, in localitatea Catina, doi politisti de la Posturile de politie Catina si Calvini au oprit pentru control un autovehicul ce avea montate placute cu numar provizoriu de inmatriculare. La volanul masinii a fost identificat un tanar de 21 de ani, din comuna Calvini, cu privire la care s-a stabilit ca nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodata, politistii au stabilit ca valabilitatea autorizatiei provizorii de circulatie era expirata din 14 decembrie 2010.

Alti opt soferi au ramas fara permise dupa ce au fost prinsi conducand sub influenta bauturilor alcoolice. “Recordul” apartine unui barbat de 33 de ani din Cislau, care a avut o concentratie alcoolica de 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat. In urma verificarilor efectuate in bazele de date, s-a stabilit ca barbatul respectiv nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tot in aceasta perioada echipajele radar au inregistrat peste 300 de autovehicule ce au depasit limita legala de viteza, impotriva a trei soferi impunandu-se si luarea masurii de retinere a permisului in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zile, pentru ca si-au condus masinile cu mai mult de 100 km/h in localitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.