bucuresti-35-de-soferi-au-ramas-fara-permis-sambata-noapte-in-urma-controalelor-politiei-rutiere-170313Având în vedere că mai este o zi până la sărbătoarea Crăciunului, perioadă în care se înregistrează creşteri ale valorilor de trafic şi aglomerări, în special în zona centrelor comerciale, poliţiştii rutieri fac apel la mai multă responsabilitate din partea tuturor celor care se deplasează pe drumurile publice.

În mod deosebit, conducătorii auto trebuie să manifeste mai mult calm, mai multă îngăduinţă, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, să fie foarte atenţi la particularităţile drumului şi să îşi conducă autovehiculele cu o viteză adecvată, pentru a nu fi implicaţi în accidente.

Fiecare manevră trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar depăşirile trebuie evitate în condiţiile unui trafic aglomerat întrucât sunt extrem de periculoase.

Totodată, cei care îşi vor petrece sărbătorile în alte localităţi decât cele de domiciliu trebuie să se informeze din timp cu privire la condiţiile meteo-rutiere din zonele pe care urmează să le tranziteze, să îşi echipeze corespunzător maşinile, să nu plece la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant.

De asemenea, înainte de a pleca la drum să îşi verifice starea tehnică a autovehiculului şi să se asigure de buna funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare şi a instalaţiilor de climatizare-dezaburire.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost deja stabilite măsurile pe linie de Poliţie Rutieră atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu preponderenţă, în zonele cu afluenţă de participanţi la trafic, astfel că se va acţiona ferm pentru combaterea principalelor abateri generatoare de evenimente rutiere – viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, imprudenţa pietonală, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice – şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.