Şoferii de microbuz nu-şi învaţă lecţia nici cu preţul sângelui. Înghesuie pasageri în picioare, pe culoar, fără să le pese că riscă să curme vieţi omeneşti. Urcă cine vrea, scapă cine poate. Acesta pare să fie sloganul şoferilor de microbuz, care ar face orice să-şi îngroaşe câştigurile. Uneori, chiar cu complicitatea firmelor de transport. Din grabă sau din inconştienţă, şoferii nu respectă adesea timpul de odihnă şi gonesc obosiţi spre destinaţie. De aceste aspecre s-au convins încă o dată și polițiștii care joi dimineață au luat la verificat peste 200 de autovehicule cu o capacitate de transport de peste 8 locuri, constatând 191 de contravenţii . În douăsprezece autovehicule au fost găsiţi mai mulţi călători decât capacitatea menţionată în certificatele de înmatriculare.

Verificările au avut loc în intervalul orar 05.30 – 08.00, pe raza judeţului Buzău, acţiunea fiind desfășurată pe linia prevenirii evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane. Au fost vizate toate autovehiculele cu o capacitate de transport de peste 8 locuri, iar  poliţiştii au avut în vedere, în principal, verificarea legalităţii activităţii de transport, a respectării perioadelor de conducere şi de odihnă şi verificarea respectării capacităţii de transport, conform menţiunilor tehnice specificate în certificatul de înmatriculare.   În douăsprezece autovehicule au fost găsiţi mai mulţi călători decât capacitatea menţionată în certificatele de înmatriculare, printre celelalte nereguli constatate de poliţişti numărându-se şi nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea graficului de circulaţie, lipsa tabelului nominal cu persoanele transportate sau lipsa licenţei de circulaţie de la bordul autovehiculului. Poliţiştii au efectuat 105 testări alcoolscopice, fără a se constata cazuri de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 12.500 de lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va continua astfel de acţiuni, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere în domeniul transportului rutier public de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.