Despre economistul Sorin Lazăr, directorul Oficiului ­Re­gistrului Comerţului, putem spune că s-a „născut” printre oamenii de afaceri. Este printre primii angajaţi din instituţie, este unul dintre primii specialişti cu care se comunică atunci când se accede în lumea afacerilor şi, deşi tânăr, are o experienţă de invidiat în administraţia locală.

Reporter: În ultimii patru ani aţi luat cunoştinţă de hotărârile Consiliului Municipal ca orice buzoian bine inten­ţionat. Cum aţi cataloga hotărârile legate de urbanism, patrimoniu şi economia municipiului?

Sorin Lazăr: Am urmărit cu atenţie activitatea Consiliului Local  Municipal Buzău din ultimii patru ani. Pot aprecia faptul că, în marea lor majoritate, au fost adoptate hotărâri care au avut drept scop moder­nizarea  oraşului. Consider, însă, că dacă ar fi existat o comunicare mai bună,  între Primărie şi Consiliul Local pe de o parte, şi cetăţenii oraşului Buzău, pe de altă parte, cu siguranţă ar fi putut fi  realizate mai multe  proiecte de modernizare şi ar fi putut fi evitate anumite disfuncţionalităţi ale serviciilor publice.

R: Aveţi trei mandate de consilier municipal, mandate în care aţi lucrat aproape în aceeaşi formulă, doar cu câteva „re­zerve intrate la pauză”. De această dată, echipa coordonată de inginerul Constantin Toma este schimbată radical. Cum credeţi că se va lucra în noua formulă?

S.L.: În această perioada au fost realizate multe proiecte în folosul cetăţenilor, în folosul comunităţii. De fiecare dată am avut o echipa de consilieri formată din oameni de bună-credinţă şi de bună calitate. Acelaşi lucru îl constat şi acum la noua echipă. Însă acum lucrurile sunt mai nuanţate, în sensul că acum a crescut numărul consilierilor  cu expertiză în domeniul de activitate în care lucrează şi, nu în ultimul rând, a crescut diversitatea domeniilor de activitate în care îşi desfăşoară activitatea. Acest lucru, în mod cert, aduce un plus de valoare întregii echipe de consilieri PSD. În opinia mea, deviza noii echipe de consilieri PSD ar trebui să fie: „Profesionalism, transparenţă şi comunicare, împreună cu buzoienii, pentru buzoieni!”

R: Care vor fi proiectele forte?

S.L.: Proiectele  echipei de consilieri PSD sunt, în primul rând,  priorităţile buzoienilor. Acestea se referă la moder­nizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, preţul apei potabile, preţul serviciilor de salubritate, crearea de noi locuri de muncă prin atragerea şi încurajarea investiţiilor autohtone şi străine, precum şi înfiinţarea unui spital municipal.

R: Care sunt ideile pe care le-aţi ţinut  la „sertar” timp de patru ani?

S.L.: Înfiinţarea unui Spital Municipal şi construirea unei piste de biciclişti care să unească cele trei parcuri din municipiul Buzău: Parcul Crâng, Parcul Tineretului şi Parcul Marghiloman.

R: Cunoaşteţi mai bine ca oricine situaţia din interiorul şi exteriorul firmelor buzoiene. Plecând de la situaţia reală şi „planul de bătaie” pus în faţa electoratului de inginerul Constantin Toma, prognozaţi că peste patru ani  vom avea o creştere socio-economică?

S.L.: Mediul de afaceri buzoian este într-o continuă transformare. Zilnic se înfiinţează firme noi, iar altele se desfiinţează. Unele îşi mută sediul în judetul nostru, altele pleacă cu sediul în alte judeţe. Domnul Constantin Toma, candidatul PSD la fotoliul de primar al municipiului Buzău, vine în faţa buzoienilor cu un proiect serios şi ambiţios pentru următorii patru ani, în privinţa  dezvoltării mediului de afaceri, prin atragerea de investitori autoh­toni şi străini, în vederea creării de noi locuri de muncă pentru buzoieni. Apreciez că primarul PSD, împreună cu noua echipă de consilieri municipali PSD, vor reuşi să facă  performanţă în administraţia locală, în interesul buzoienilor, pentru a asigura o creştere socio-economică durabilă a municipiului Buzău pentru perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.