Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Buzău, că Spitalul de Psihiatrie Săpoca, unde patru oameni au fost ucişi şi alţi nouă răniţi de un pacient internat, nu a solicitat niciodată angajarea unei firme de pază, iar sindicaliştii au cerut doar acordarea sporurilor legale.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, conducerea Spitalului Săpoca din Buzău nu a cerut aprobare pentru angajarea unei firme de pază, dar Ministerul a crescut posturile din cadrul unităţii medicale cu 45 în ultimii trei ani.
„Cei din conducerea spitalului nu au făcut nicio solicitare pentru aprobarea acestei firme de pază, la Ministerul Sănătăţii. Mai mult decât atât, în statul de funcţii al acestui spital în 2016 existau de 828 posturi, iar acum sunt 873 de posturi, deci au fost aprobate şi finanţate încă 45 de posturi în plus. Acum, de ce nu s-au ocupat, dacă s-au scos la concurs, de ce nu s-au scos, rămâne de văzut. Este un aspect care pe mine m-a intrigat”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, sindicaliştii din unitate au cerut în schimb acordarea integrală a sporurilor.
„Sindicatul a trimis solicitări doar pentru sporuri salariale, invocau desigur condiţiile periculoase, dar în spitalele de psihiatrie sporul e cuprins între 55 şi 75%. Guvernul a făcut o modificare a legii salarizării astfel încât să se asigure sporul minim de 55 %, iar până la 75% spitalul putea din veniturile proprii să ii stimuleze pe angajaţi”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a venit la Buzău pentru a coordona ancheta internă, după ce patru persoane au murit şi mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.