Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut un bărbat în vârstă  de 47 de ani, din Buzău, pentru cămătărie şi şantaj.

Buzoianul, ginerele primarului din Berca este bănuit că din luna august 2011 şi până în prezent, împreună cu o femeie în vârstă de 35 de ani, fiica şefului administraţiei locale din Berca, ar fi împrumutat cu diverse sume de bani mai multe persoane fizice, cerându-le diferite dobânzi lunar. De precizat că fiica primarului este învăţătoare la Scoala numărul 15 din Buzau.

Cei doi mai sunt suspectaţi că ar fi recuperate diverse sume de bani prin ameninţarea cu bătaia în situaţia în care cei împrumutaţi nu-şi îndeplineau obligaţiile financiare.

Ieri, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au executat 3 percheziţii domiciliare la imobile deţinute/folosite de către suspecţi şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor sumele de 30.000 de euro şi 150.000 de lei, precum şi mai multe înscrisuri.

De asemenea, cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împotriva bărbatului fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. El a fost prezentat vineri de Parchet magistraților Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă dar magistrații au respins-o și au impus bărbatului doar interdicția e a părăsi localitatea. El va fi cercetat, astfel, în libertate.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea documentării tuturor aspectelor cauzei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.