Un spectacol caritabil va fi organizat de părinţii şi cadrele didactice ale unei şcoli din Buzău, pentru sprijinirea unei fetiţe de 9 ani care suferă de un sindrom rar. Biancăi nu-i este pusă în pericol viaţa, dar îi poate afecta dezvoltarea normală viitoare.

Părinţii şi cadrele didactice din Şc. Nr. 1 ”Aviator Mircea T. Bădulescu” s-au solidarizat după ce au aflat că Bianca suferă de sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH). Un prim pas este organizarea unui spectacol caritabil menit a strânge fonduri pentru finalizarea investigaţiilor şi începerea tratamentului. Tratamentul constă în crearea unui neovagin. O tânără din Brăila, care s-a născut fără vagin şi uter, a fost operată în 2015, în premieră naţională, de prof. dr. Petre Brătilă, la Spitalul Euroclinic, din cadrul Reţelei de sănătate Regina Maria. În lume au fost înregistrate zece astfel de cazuri de reconstrucţie de neovagin cu biomaterial la paciente care se confruntau cu absenţa vaginului. O asociaţie umanitară din Buzău s-a alăturat iniţiativei părinţilor şi cadrelor de la Şcoala în care învaţă Bianca de a organiza un spectacol pentru strângerea de fonduri necesare rudelor Biancăi în demersul lor medical. Bianca a rămas fără tată în urmă cu doi ani, iar mama sa nu poate face singură faţă cheltuielilor. Spectacolul caritabil se va desfăşura de Sf. Nicolae, joi, 6 decembrie, de la ora 17.00, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău.

Sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) înseamnă o malformaţie congenitală care afectează sistemul reproductiv al femeii. Uterul şi vaginul se dezvoltă parţial sau sunt absente. În plus, o parte dintre aceste femei pot avea malformaţii în alte zone ale organismului, iar Bianca nu are decât un rinichi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.