Guvernul a hotărât transferul a 13 unităţi sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Transporturilor, între care şi spitalul CFR din Buzău, în subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, şi preluarea activităţii acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea reţelei sanitare proprii a Ministerului Transporturilor şi pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii mai propune ca examinarea medicală şi psihologică a personalului cu atribuţii în siguranţa transporturilor să se asigure de unităţile din reţeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor, a Ministerului Sănătăţii, precum şi de unităţile agreate de Ministerul Transporturilor. De asemenea, se menţin în mod obligatoriu actualele Comisii medicale şi psihologice de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei din cadrul unităţilor sanitare din fosta reţea a transporturilor. Personalul preluat îşi va păstra toate drepturile şi obligaţiile, în condiţiile legii .

„Sunt menţinute ca structură sanitară proprie în subordinea Ministerului Transporturilor Spitalul Clinic CF nr. 2 şi Spitalul Clinic CF nr. 1, care au aprobate sau în desfăşurare proiecte cu finanţări europene, pentru a se evita pierderea finanţării acestor proiecte”, se arată în comunicatul trimis de Biroul de presă al Guvernului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.