voicilasBiroul federal al FR de Box l-a sancţionat cu o suspendare pe un an şi cu o amendă de 1.000 lei pe antrenorul Constantin Voicilaş, de la CSM Buzău, pentru incidentele create la campionatul naţional de box feminin, găzduit în luna februarie la Buzău.

Nemulţumit de o decizie a arbitrilor care a defavorizat-o pe o pugilistă a sa, Voicilaş a aruncat cu o sticlă de apă spre arbitrul de ring şi a răsturnat masa unde se afla delegatul general al arbitrilor.

Publicul s-a aprins după aceste scene şi a început să arunce cu diverse obiecte către reprezentanţii federaţiei, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a calma situaţia.

”Biroul federal a aplicat o sancţiune de suspendare pe un an de zile şi o amendă de 1.000 lei antrenorului Constantin Voicilaş, pentru incidentele petrecute la Buzău, în acea degringoladă pe care a provocat-o. Propunerea comisiei de disciplină a fost de minim 6 luni, eu am propus 5 ani de suspendare, dar Biroul federal a acceptat doar 1 an de zile. Eu nu sunt mulţumit de loc cu această decizie dar asta este”, a declarat Rudel Obreja, preşedintele FR de Box.

Rudel Obreja a adăugat că, din acest an, antrenorii români urmează să primească calificative în urma unor cursuri pe care le va organiza FR de Box. ”Fără aceste calificative ei nu vor mai putea oficia la diferite competiţii. Vreau să ridicăm un pic nivelul antrenorilor. De la anul, aceste cursuri vor fi obligatorii şi, odată înscrişi, vor trebuie să ia şi examenele respective. Instituim un proces de instruire a lor în mod obligatoriu, dar nu are menire punitivă, ci una de perfecţionare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here