Selecţionata de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, urmând ca sâmbătă, de la ora 13.00, să întâlnească, la Buzău, reprezentativa similară a Belgiei. Pentru această partidă, a patra din Rugby Europe International Championship 2018, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 31 de jucători, dintre care 17 formează pachetul de înaintare şi 14 sunt jucători de treisferturi.

Dintre jucătorii convocaţi, cei mai mulţi provin de la campioana României, Timişoara Saracens – opt la număr, şapte sunt de la Steaua, cinci de la Ştiinţa Baia Mare, cinci de la CSM Bucureşti şi unul de la Dinamo. De asemenea, patru joacă în Franţa şi unul în Anglia. Echipa Romaniei se află deja la Buzău, pentru a se acomoda cu suprafaţa de joc a arenei din Crâng.

Naţionala de rugby a României a jucat ultima dată la Buzău în 2010, partida din recalificările pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011. A fost atunci o victorie în faţa Tunisiei, scor 56-13, succes care a trimis România în ultima fază a play-off-ului, dubla manşă cu Uruguay. Acesta va fi si ultimul meci pe actualul gazon: începând de săptămâna viitoare, stadionul Gloria va intra în revovare. Se va monta o nouă suprafaţa de joc, ce va beneficia de sistem de drenaj, iar la vară va fi adusă o nouă tabela de marcaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here