Sportivul legitimat la SCM Gloria Buzău, Gabriel Burtănete s-a clasat pe locul 5 la proba de sărituri în cadrul Jocurilor Olimpice pentru Tineret din Buenos Aires. Burtănete a ratat „la mustaţă”, podiumul după ce a gresit aterizarea la cea de-a doua săritură.

Gabriel Burtănete, singurul buzoian prezent la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, a reuşit o performanţă remarcabilă. Gimnastul legitimat la SCM Gloria Buzău a reuşit să termine pe locul 5 în proba masculină de sărituri. Cu mai mult noroc, Gabriel Burtănete putea prinde chiar podiumul probei. După o primă săritură aproape perfectă, la a doua, buzoianul a ratat aterizarea, fiind penalizat cu 0,300 puncte.

Gabriel Burtănete a fost foarte aproape să se califice şi în finala de individual compus, clasându-se în semifinală al 19-lea, în finală calificându-se, în funcţie de rezultate, 18 gimnaşti.

Gabriel Burtănete, în vârstă de 16 ani, a început gimnastica la CSS Buzău, sub îndrumarea profesorului Dragoş Bîrzu. Gabriel mai are un frate, Robert, şi el tot gimnast valoros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here