ballMulte persoane cu dureri in zona lombara ori cervicala evita sa frecventeze salile de aerobic crezand ca isi vor agrava problemele deja existente. Sau, incepatori fiiind, amana momentul  venirii la sala de teama ca nu vor putea face fata efortului intens pe care il presupune o ora clasica de aerobic.

Pentru aceste persoane exista insa un antrenament conceput special care se executa cu ajutorul mingilor de fitness.  Inventat in anii ’60 pentru a fi folosit in scopuri de recuperare medicala, Fitballul a intrat in salile de aerobic in anii ’90 si de atunci s-a raspandit in intreaga lume.

Statice sau dinamice, de echilibru, tonifiere ori stretching, exercitiile difera in functie de scopul antrenamentului si de intensitatea la care se lucreaza. Avantajul major al claselor de fitball este ca, stand pe minge, forta gravitationala nu actioneaza in aceeasi masura ca atunci cand nu exista suport. Ceea ce inseamna o reducere semnificativa a socului la nivel articular. In plus, pentru a lucra corect setul de miscari, se acorda o atentie deosebita musculaturii din zona abdominala si lombara, prin urmare exercitiile intervin si in a corecta eventuale probleme posturale generate de sedentarism ori afectiuni ale coloanei vertebrale.

In timpul claselor de Fitball, exercitiile efectuate sunt de tip low-impact, ceea ce se semnifica reducerea tensiunii exercitate asupra gleznelor si genunchilor, spre deosebire alte tipuri de antrenamente. Acest mix de avantaje fac orele de Fitball sunt potrivite pentru persoane de toate varstele, indiferent de nivelul de mobilitate ori rezistenta la efort.

“Antrenamentele de tip Fitball au rezultate rapide si vizibile, tonifiaza musculatura abdominala si lombara, solictate la maxim pentru a mentine echilibrul in timpul realizarii seturilor de exercitii. In plus, imbunatatesc echilibrul, coordonarea si flexibilitatea. Arcuirile de minge actioneaza ca un masaj anticelulitic, reducand astfel aspectul neplacut de coaja de portocala. Previn osteoporoza si menajeaza articulatiile, fiind in acelasi timp un antrenament foarte distractiv pe parcursul caruia miscarile se succeda rapid si nu lasa loc monotoniei”, ne-a declarat Raluca Balas, instructor autorizat de la Jollie Studio.

Clasele de fitball au loc la Jollie Studio in fiecare zi de marti, la ora 17:00, sub indrumarea unui instructor specializat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here