steel tonicIntrat de aproximativ doi ani in salile din Romania, Steel Tonic este un mix ideal de cardio si tonifiere. Steel Tonic este un antrenament de 60 de minute, energic și intens, foarte eficient pentru arderea grăsimilor și tonifierea, definirea tuturor grupelor musculare.

Programul combină antrenamentul localizat anaerob (tonifiere) cu antrenamentul specific localizat aerob și antrenamentul aerob total (cardio). Rezultă astfel un antrenament simplu însă suficient de dinamic și intens încât să asigure un consum caloric înalt.

Cel mai nou si la moda program de fitness a fost acum introdus si intr-o sala din Buzau, Jollie Studio, de singurul instructor calificat in acest program, Raluca Balas.

“De curand, Steel Tonic, programul conceput de doi traineri argentinieni, Fernando Gorini si Gonzalo Vicos este practicat si la Buzau. Muzica este esențială în Steel Tonic iar creatorii programului cred foarte tare în ideea că aceasta trebuie să transmită senzații, să fie în fuziune cu mișcarea și să le placă celor care participă la ore. La fiecare 3 luni avem o noua coregrafie, astfel incat muschii sa nu se obisnuiasca cu miscarile. Doamnele sunt foarte incantate si au recunoscut, dupa ce au participat la cateva ore, ca vin la sala ca pentru o terapie, iar pentru mine acest lucru este foarte important”, a declarat Raluca Balas, instructor calificat Steel Tonic.

Formatul muzical al Steel Tonic este original și ajută enorm instructorul și clientul în executarea blocurilor de exerciții. În Steel Tonic muzica nu se numără ci se ascultă, ea ghidând simetria, echilibrul și intensitatea exercițiilor.

Activitatea cardio este bazată pe coregrafii foarte ușor de urmat, construite din elemente de aerobic cu impact ușor, alternate cu cele de impact mare (sărituri, marș, alergare, ridicări de genunchi, balans, ridicări de călcâi, deplasări, forfecări, etc) dar care sunt legate între ele, fara sa it idea voie sa te plictisesti. Partea de tonifiere este asigurată de exerciții în care se folosește doar greutatea corpului (genuflexiuni, fandări) combinate cu exerciții în care se folosesc gantere, step sau benzi elastice și care asigură astfel o variație de intensitate.

“Aventajele acestui program sunt multiple. Imbunatateste tonusul general al corpului, creste tonusul coapselor si muschilor fesieri, datorita concentrarii exercitiilor, in mare parte pe zona inferioara a corpului, creste nivelul de rezistenta aeroba si anaeroba, creste capacitatea cardio-pulmonara, defineste foarte bine musculature, reduce stressul, imbunatatind atat fizicul cat si psihicul, intensifica metabolismul, stimuleaza arderea caloriilor, dar cel mai important este faptul ca antreneaza corpul si mintea, fiind un antrenament complet, sigur si distractiv”, spune Raluca Balas

Doamnele si domnisoarele care au incercat Steel Tonic au marturisit ca programul poate deveni foarte usor un stil de viata, unul sanatos si distractiv in acelasi timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here