turturicaOmul de afaceri Ionel Turturică vine cu precizări, în cadrul unei scrisori deschise, legate de cererea sa privind falimentul echipei de fotbal Gloria Buzău.
„Sunt Ionel Turturică, ingi­ner, membru fondator al clubului de fotbal Gloria Buzău și reprezentant legal al S.C. AGI CONSTRUCT Buzău. Vreau să aduc la cunoștința microbiștilor buzoieni mai multe informații legate de procesul de insolvență al clubului.
Mulți dintre dvs. cunosc implicarea mea la bunul mers al clubului de-a lungul timpului. Îmi aduc aminte cu plăcere de clipele frumoase pe care le-am petrecut împreună alături de echipa fanion a orașului. Din păcate, acea echipă, FC Gloria SA, nu mai există! Peste noapte s-a format o nouă echipă FC Gloria. Însă, după un singur an de existență, cei care au îngropat prima echipă au rezolvat-o și pe-a doua. Chiar din al doilea an au reușit performanța s-o ducă în insolvență, cu datorii de 28 miliarde de lei vechi!
În urma ședinței Tribunalului Buzău din 03.09.2015 privind falimentul Gloriei Buzău, opinia publică a aflat o situație prezentată intenționat eronat. Săptămâna trecută, se titra: ,,Turturică a cerut falimentul Gloriei”. De aceea, doresc să prezint, de interes major pentru microbiștii buzoieni. Nu eu am cerut FALIMENTUL GLORIEI, ci AJFP Buzău!
Deși am sprijinit continuu echipa fanion a județului, la începutul procedurii de insolvență nu am fost admis la masa credală! Am reușit totuși, după mai multe termene, atât ca persoană fizică, cu suma de 76.342 lei, cât și cu societatea pe care o reprezint, cu suma de aproximativ 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi). Precizez că în ședința creditorilor din 12 iunie 2014 în care s-a propus prelungirea Planului de Reorganizare, am votat pentru, nu împotriva așa cum s-a vehiculat!
La termenul din 03.09.2015, AJFP a fost cea care, în scris, a cerut falimentul Gloriei Buzău. Nu eu și nici societatea pe care o reprezint. În fapt, AJFP Buzău a trimis judecătorului sindic adresa cu nr. 4362/14.08.2014 ,în care Fiscul avertizează că agreează prelungirea planului de reorganizare pentru încă un an, cu condiția ca F.C. Gloria Buzău să achite până la sfârșitul anului 2014 ,,suma de 400.000 lei destinată exclusiv acoperirii restanțelor din planul inițial“. Lucru care nu s-a întâmplat nici până azi! Similar AJFP-ului, toți creditorii au dorit achitarea restanțelor până la finele anului 2014.
Însă, din iunie 2014 până azi, restanțele au crescut în loc să scadă, adăugându-se continuu noi creditori! Pe 12.09.2012, când s-a aprobat insolvența, datoria Gloriei la AJFP era de 1.764.203 lei (aproape 18 miliarde!!!). Pe 14 iunie 2014, datoria către AJFP Buzău a crescut la 1.906.000 lei! La termenul de săptămâna, trecută, datoria se ridica la 1.440.674 lei (14,5 miliarde). De asemenea, AJFP Buzău nu s-a pronunțat nici acum pentru prelungirea cu un an al, planului de reorganizare deoarece FC Gloria s-a angajat că v-a achita suma de 400.000 lei până la 31 decembrie 2014. Banii însă nu au fost achitați nici acum, după ce au trecut nouă luni. În adresa scrisă de AJFP Buzău având nr.4362/14.08.2014 se menționează clar că această sumă să fie folosită ,,exclusiv acoperirii restanțelor din planul inițial.”
În fiecare an s-au adăugat alți creditori. Unii chiar din conducerea clubului! Pe motiv că au uitat să se înscrie la început. S-a menționat în aceste zile că eu aș fi persoana înscrisă la masa credală cu suma cea mai mare. Surpriză, dar nu este adevărat! Creditorul principal este Dan Tulpan cu suma totală de 345 000, adică aproape 3,5miliarde! Din care Tulpan a încasat până acum în jur de un miliard!
Concomitent, din totalul sumelor pe care le am de primit, atât în nume personal, cât și în dreptul societății pe care o reprezint (aproape 200.000 lei), s-au achitat doar câte 10.400 lei! Recuperarea banilor mei este motivul pentru care pierd timpul pe la tribunal și nu faptul că ,,sunt un om rău”, așa cum m-a catalogat Dan Tulpan. Dacă eram rău, nu-i construiam și renovam cea mai mare parte a casei în care locuiește fără să primesc banii înapoi nici în ziua de astăzi! și fără să-l acționez în judecată! Aștept încă banii pentru renovarea casei acestuia de la Monteoru, așa cum îi aștept și de la Gloria.
În concluzie, în ședința din 03.09.2015, nu am făcut altceva decât să cer achitarea datoriilor F.C. Gloria Buzău către persoana fizică Turturică Ionel și pentru societatea pe care o reprezint. Nimic mai mult. În încheiere, aș dori să mai menționez faptul că patrimoniul Gloriei Buzău nu este format din ,,7 furculițe“ cum a declarat managerul Gloriei, Ion Viorel, ci din aproximativ 95 miliarde! Suma se regăsește în dosarul insolvenței și a fost prezentată tocmai de cei care cu ,,onoare” conduc acest club.
Aștept totuși banii până pe 05 noiembrie 2015 pentru a nu fi nevoit să introduc cererea de faliment.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here