Ceea ce s-a întâmplat la două dintre meciurile disputate în ultima etapă a turneului play-off pentru stabilirea campioanei judeţului Buzău depăşeşte orice imaginaţie. Este vorba despre confruntările Voinţa Lanuri – Pescăruşul Luciu (vezi video) şi FC Puieşti – AS Cislău, nişte blaturi ordinare încheiate cu scoruri astronomice şi anume 33-1, respectiv 36-2!!!

Potrivit Prosport.ro, echipele învingătoare, care ocupau primele poziţii în clasament, se aflau la egalitate de puncte, fiind însă despărţite de golaveraj, unul care o avantaja însă pe Voinţa, aceasta având cinci goluri marcate în plus faţă de formaţia din Puieşti. Aşa că aceasta din urmă a încercat să recupereze, numai că nici cei de la Lanuri nu au stat degeaba şi astfel a început mascarada, jucătorii echipelor adverse devenind cascadorii râsului!

Fiecare gruparea şi-a trimis câte un spion la meciul contracandidatei, care avea misiunea să sune ori de câte ori se marca pentru a şti câte goluri trebuie date. Şi cum ambele echipe angrenate în lupta pentru accederea la baraj înscriau cu lejeritate, bineînţeles şi cu ajutorul adversarilor care pur şi simplu se fereau de minge, s-a ajuns la nişte scoruri ce nu fac altceva decât să arate cât de mizerabil este fotbalul uneori.

Consternat de cele întâmplate, şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Pompiliu Coşconea, a declarat că ceea ce s-a întâmplat la play-off este o mare ruşine pentru fotbalul buzoian. ,,Am plecat de scârbă de la un meci şi am dat peste altul. Vom lua însă măsurile care se impun.”, a punctat Coşconea.

În urma celor două blaturi şefii AJF Buzău s-au întâlnit într-un comitet de urgenţă şi au luat măsuri fără precedent. Le-au exclus din play-off pe toate cele 4 echipe implicate în meciurile trucate, le-au interzis participarea în campionat în sezonul următor şi i-au suspendat pe cei doi delegaţi pentru o perioadă de 1 an. Jucătorii şi oficialii echipelor vor trebui să plătească şi o amendă de 1000 de lei!

Cea care se bucură de decizia luată de AJF Buzău este Unirea Stîlpu, echipă ce a devenit astfel campioana Ligii a IV-a Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here