Prima zi din Grand Prix-ul României, etapă din Campionatul Mondial de Enduro, a fost una care i-a topit la propriu pe cei 68 de rideri aflaţi la start. La o temperatură ce a depăsit 36 de grade la umbră, piloţii care au luat startul si-au depăsit limitele, reușind să facă show pe probele speciale.

Riderii au primit apă doar la punctul de alimentare și în zona probelor speciale. Chiar şi aşa, din cauza efortului foarte mare depus pentru a parcurge cât mai repede traseul, mulţi au fost pe punctul de a suferii din cauza deshidratării.

Din păcate buzoianul Alex Ionescu, un motocrosist care încearcă să treacă către enduro, nu a putut termina toate cele trei tururi, fiind răpus de efortul făcut la temperatură extrem de ridicată. După ce a fost nevoit să se retragă din competitie, Alex a admis că ritmul în care se concurează în mondial este mult prea rapid pentru un pilot care acum face transferul către acest sport.

La condiţiile dificile din prima zi de concurs cel mai bine au rezistat piloţii francezi. Podiumurile de la trei categorii au fost dominate de piloţii din Hexagon, pe lângă victoriile de la categoriile E2 şi E3 adăugându-se şi cea de la Juniori, unde s-a impus Mathias Bellino. Finlandezii nu au stat nici ei deoparte şi au făcut show duelându-se pentru victoria în E1. În cele din urmă Juha Salminen şi Eero Remes au trebuit să se recunoască învinşi de Matti Seistola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here