În urmă cu câteva luni a fost dată sentinţa definitivă în cazul de corupţie descoperit la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Magistraţii au decis ca patru ofițeri de la ISU Buzău să fie condamnați cu executare pentru că ar fi aranjat un concurs de angajare în anul 2006. 60 de subofițeri au fost încadrați preferenţial pe posturi cu ajutorul superiorilor Florin Bologeanu care a primit cinci ani de închisoare, Gheorghe Zaplaic, Nicoale Huiu și Ștefan Cosma, care au primit câte patru ani de închisoare. Recent, locotenentul Ştefan Cosma rupe tăcerea din spatele gratiilor şi a postat pe o reţea de socializare un mesaj prin care spune că adevăraţii vinovaţi din acest caz sunt liberi. Acesta nu nominalizează nicio persoană şi totodată transmite un mesaj şi colegiulor săi care zilnic se luptă pentru salvarea de vieţi omeneşti.

„Dragii mei fosti colegi de la ISU Buzau,

Am evitat sa ma adresez voua pana acum deoarece nu am dorit sa va transmit sentimente, emotii, stari, in special neplacute, prin care am trecut pana acum.
Primele mele porniri, dupa decizia instantei de a ma inchide pe nedrept-au fost incarcate de furie, ura, tristete, suferinta.
Primii vizati si dealtfel cei care nu au scapat de reactiile mele au fost, bineinteles, colegii de camera/detentie.Odata ce am aflat cum stau lucrurile, am fost surprins de numarul foarte mare de persoane(si numele lor), care au gresit cu adevarat prin actiuniile/interventiile/intentiile lor nedrepte.MUlti dintre ei se afla printre voi, altii sunt pensionari, altii detin functii importante in sistem.Nu serveste la nimic nominalizarea vreunuia dintre ei…De fapt, gestul lor nu reprezinta decat o practica gresita a sistemului.
Nu sunt in masura sa ma razbun sau sa judec pe nimeni-Dumnezeu o va face dupa voia Sa.Dimpotriva eu ma rog pentru ei sa fie iertati, iar daca au nevoie de zile din zilele mele, sunt gata sa le dau, caci comoara sufletului si a mintii este sa iubesti pentru a putea ierta.
Orice activitate umana are o parte buna si una rea.Proportia difera dar important este sa intelegem ca daca infruntam numai o parte, buna sau rea, riscam sa ducem o viata incompleta.
Din toate aceste situatii, pe care ni le ofera viata trebuie sa alegem sa fim mai buni si iubitori.
Voi toti sunteti de apreciat pentru ca va riscati viata, la fiecare interventie, pentru binele aproapelui vostru.
Va spun, in incheiere, ca eu, STEFAN COSMA, nu m-am „delimitat ” nici o clipa de voi, pentru ca ma consider-UN OM ADEVARAT!
La multi ani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.