Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău anul trecut au fost înregistrate 64 de accidente de muncă cu 64 de accidentați, din care 61 cu incapacitate temporară de muncă și 3 morți față de 8 persoane decedate în 2019 și 68 de accidente.

”În 2020 nu a fost înregistrat nici un accident colectiv de muncă și comparativ cu anul anterior s-a constatat o relativă scădere a numărului de accidente cât și a numărului persoanelor accidentate, de asemenea o scădere a numărului de accidente mortale”, transmite ITM.

Dacă analizăm cauzele care au dus la producerea acestor accidente, cele mai multe evidențiate de ITM sunt neefectuarea la timp a operațiilor indispensabile securității muncii, respectiv 10 din cele 64 de evenimente.

Tot la fel de multe accidente de muncă au avut drept cauză strict culpa angajatului, în timp ce 8 evenimente s-au produs din cauza efectuării necorespunzătoare a unor manevre de lucru. În 2020, nu a fost înregistrat niciun accident care să aibă drept cauză căderi de la înălțime.

Domeniile cele mai riscante, potrivit numărului de accidente din 2020, sunt construcțiile și fabricarea de mase plastice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here