Astăzi va avea loc ceremonia prin care Ținutul Buzăului primește titlul de Geoparc Internațional Unesco. Momentul istoric pentru județul Buzău va avea loc după-amiază, în cadrul unei videoconferințe online, care poate fi urmărită în direct, începând cu ora 15:00.

„Vă invit să fiți alături de noi live la Ceremonia de acordare a titlului de Geoparc Internațional UNESCO pentru „Ținutul Buzăului”!

👉 Puteți urmări aici evenimentul de prezentare a celor 8 noi geoparcuri ce au intrat în rețea, găzduit de Rețeaua UNESCO a Geoparcurilor: https://www.youtube.com/channel/UCUghhLY2we8YMUHoa6JGBbQ , a anunțat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Reamintim că, pe 13 aprilie, ”Ținutul Buzăului” a obținut validarea oficială ca Geoparc Internațional UNESCO și devine al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Internațională a Geoparcurilor, după ”Țara Hațegului”.

Teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău,  „Ținutul Buzăului” prezintă elemente de interes geologic de valoare globală, întinzându-se pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și având o populație de peste 40.000 de locuitori.

„Ținutul Buzăului”, cu cele 18 comune componente, reprezintă cel mai amplu proiect de dezvoltare locală pentru județul Buzău, reprezentativ pentru zona Munteniei și pentru întreaga Românie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here