Astăzi, incepând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, aflat în Piaţa DACIA din Buzău, s-a desfășurat ceremonialul militar şi religios în memoria eroilor martiri şi consacrat împlinirii a 28 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Muzica militară a intonat Imnul de Stat al României, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor martiri buzoieni căzuţi la datorie în acele zile.
Despre evenimentele care s-au derulat în urma cu 28 de ani în municipiul Buzău a susținut o alocuțiune, reprezentantul „Asociației Luptătorilor din Decembrie’89 „Clubului 22 Buzău”.
Depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori la monument s-a desfăşurat în conformitate cu ceremonialul militar. Garda de Onoare şi muzica militară au defilat în faţa asistenţei.

De asemenea, începând cu ora 11.00, în localitatea Spătaru, s-a desfăşurat un ceremonial în memoria generalului ŞTEFAN GUŞĂ. Au fost prezenţi membri ai familiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „General Ştefan Guşă”.
La aceste activităţi au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here