paineBoromir Prod Buzău (SPCU) a raportat pentru prima jumătate a anului afaceri de 39,9 milioane lei (8,9 milioane euro), în scădere cu 15,7%, iar profitul s-a dublat faţă de primul trimestru, la circa 870.000 lei, comparativ cu o pierdere înregistrată la 6 luni anul trecut de 3 milioane lei. După primul trimestru, producătorul de pâine şi produse de patiserie avea un câştig net de 428.000 lei. Veniturile companiei au scăzut cu 13,9%, la 47,55 milioane lei, în timp ce cheltuielile s-au redus cu 20%, la 46,68 milioane lei. potrivit raportului semestrial publicat de Bursa de Valori Bucureşti.
Veniturile din vânzarea mărfurilor au avansat cu 6,5%, la 13,24 milioane lei. Totodată, cheltuielile cu materii prime şi materiale consumabile au fost mai mici cu 36,9%, la 18,64 milioane lei. Producătorul, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, a estimat pentru acest an un profit de circa 5 milioane lei, după pierderi anul trecut de 4,7 milioane lei, şi o creştere cu 11,6% a veniturilor, la 101,6 milioane lei.
Boromir a fost înfiinţată în 1994 şi patru ani mai târziu a preluat moara Cibin din Sibiu. În următorii ani, compania a deschis puncte de lucru şi la Deva, Hunedoara, Iaşi şi Slobozia. În mai anul trecut, compania a închis secţia de producţie paste din Iaşi, precum şi depozitul de vânzări de mărfuri din Iaşi.
Producătorul de pâine şi produse de patiserie Boromir Prod Buzău face parte din grupul Boromir, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, care mai include şi companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) şi Panmed Mediaş. Boromir Ind controlează 67,78% din acţiunile producătorului de produse de panificaţie, iar un pachet de 11,91% din acţiuni este deţinut de Banca Transilvania, compania de administrare a investiţiilor BT Asset Management şi trei fonduri de investiţii administrate de aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here