Apropierea Sărbătorilor Pascale a adus și intensificarea controalelor inspectorilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, care au luat în vizor, de către echipe mixte formate din inspectori sanitar-veterinari şi poliţişti, unităţile alimentare, de alimentaţie publică, depozite, târguri, pieţe agro-alimentare, măcelării, fast-food-uri, pentru a se verifica modul cum sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru protecţia alimentelor.

Astfel, în perioada 14-17 aprilie, au fost controlate 19 unităţi alimentare din mediul rural, dar şi din municipiul Buzău, respectiv Piaţa Centrală şi hypermarketurile Kauffland şi XXL, târgurile de animale de la Smeeni, Lopătari şi Beceni, precum şi două centre de prelucrare a laptelui integral.

În total, în cele patru zile de control, au fost date avertismente şi aplicate amenzi în valoare de aproape 10.000 de lei pentru neregulile constatate de inspectorii DSVSA, la care s-au adăugat şi cele specifice aplicate de poliţişti.

La târgurile de animale verificate, au fost aplicate patru amenzi, în valoare totală de 2.400 de lei, câte 600 de lei pentru fiecare neconformitate constatată, respectiv lipsa crotaliilor de identificare la animale şi nerespectarea protecţiei animalelor. Două amenzi de câte 600 de lei au fost aplicate la centrele de prelucrare a laptelui, pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Cu zece amenzi în valoare totală de 6.000 de lei s-au finalizat controalele la cel 19 unităţi alimentare verificate, în special pentru supradepozitarea produselor alimentare, agenţii economici înghesuind cât mai multă marfă pentru comercializare în preajma Paştelui, precum şi pentru manipularea defectuoasă a produselor alimentare. În ceea ce priveşte verificările efectuate în Piaţa Centrală din Buzău, principala abatere constatată a fost cea referitoare la lipsa echipamentelor de protecţie obligatorie în magazinele alimentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here