AMENZI! „Nu vom tolera nicio abatere!”, mesajul Poliției, după razii anti-COVID

0

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate și la nivelul județului Buzău, polițiștii, cu sprijinul jandarmilor, polițiștilor locali și al specialiștilor de la ISU, sub coordonarea Instituției Prefectului, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.raziiÎn perioada weekendului, au fost verificate aproximativ 530 de persoane și peste 90 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

Au fost desfăşurate zilnic acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SarsCov2.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, dintre care 70 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost verificate peste 80 de mijloace transport în comun.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

Suntem și vom fi prezenți în toate zonele din județ.
Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci că toți să conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante și că respectarea legislației și a normelor sanitare reprezintă garantul pentru siguranța tuturor.

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!” , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here