buzau-primarie
Grevă generală timp de o zi în luna aprilie. Cu asta amenință angajaţii din administraţia publică, întreruperea activităţii în instituţii fiind în semn de protest faţă de faptul că Guvernul nu a dat curs revendicărilor formulate de această categorie de angajați, între care acordarea de tichete de masă şi majorarea salariilor.
Ziua grevei generale va fi stabilită de către Biroul executiv al federaţiei, după ce va fi încheiată procedura de strângere a semnăturilor privind acordul tuturor salariaţilor pentru participarea la această acţiune de protest.

“Având în vedere că, până la această dată, reprezentanţii Guvernului nu au dat curs solicitărilor şi doleanţelor angajaţilor din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, FNSA va continua acţiunile de protest şi va organiza greva generală cu întreruperea activităţii timp de o zi în instituţiile din administraţia publică locală. Aceasta se va desfăşura în luna aprilie, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul executiv al federaţiei, după ce va fi încheiată procedura pentru strângerea de semnături, în prima săptămână a lunii aprilie, privind acordul tuturor salariaţilor pentru participarea la această acţiune de protest”, susțin sindicaliștii.

Reprezentanţii FNSA au susţinut că Guvernul a dovedit, încă o dată, “lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală”.

“Revendicările minimale se referă la reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii, şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”, se mai arată în documentul citat.

Dacă va fi declanșată grevă generală timp de o zi, așa cum amenință sindicaliștii, activitea ar urma să fie blocată, la Buzău la fel ca în toată țara, în primării, în Consiliul Județean dar şi în instituţii subordonate acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here