irigatiiReorganizarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare este stabilită printr-un nou regulament, publicat deja în Monitorul Oficial, care prevede înfiinţarea de structuri regionale. Îmbunătățirile funciare de la Buzău vor fi administrate de Filiala Buzău-Moldova Sud, care va cuprinde amenajările de îmbunătăţiri funciare din judeţele Buzău şi Vrancea și va avea sediul la Focșani. Aria de competenţă teritorială a acestei filiale va fi stabilită pe baza unor limite naturale şi va cuprinde „amenajări de îmbunătăţiri funciare, părţi de amenajare de îmbunătăţiri funciare sau grup de amenajări de îmbunătăţiri funciare ce pot funcţiona autonom, luate în totalitate, fără a ţine seama de limitele administrativ teritoriale”.
Regulamentul prevede că în judeţul Buzău sunt şapte sedii secundare, în timp ce în Vrancea doar trei. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestui regulament, ministrul Agriculturii, conservatorul Daniel Constantin, va aproba denumirea, sediul şi competenţa teritorială a noilor unităţi de administrare ale filialelor teritoriale.
Filiala va fi coordonată de un consiliu de filială, format din cel puţin patru membri. Acest consiliu va avea ca obiectiv realizarea indicatorilor de performanţă şi a standardelor de calitate a serviciilor prestate şi are obligaţia de a-i „propune directorului de filială măsuri de îmbunătăţire a activităţii”. Din acest consiliu urmează să facă parte specialişti în îmbunătăţiri funciare recunoscuţi pe plan local şi care reprezintă Direcţia Agricolă şi reprezentanţi ai Organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare care au preluat în proprietate sau în folosinţă infrastructură de îmbunătăţiri funciare.
Potrivit informațiilor venite din județul vecin, vrânceanul Dan Mocanu va conduce filiala teritorială de îmbunătăţiri funciare Buzău-Moldova Sud.
Reorganizarea A.N.I.F. vine după un audit al Curţii de Conturi care a constatat situaţia dificilă în care a ajuns sistemul naţional de irigaţii după guvernarea lui Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here