soferi clujeni rupti de beti prinsi de politisti primele ore din 20131357127474

Peste 200 de poliţişti au fost angrenaţi în week-end în acţiuni ce au avut drept obiectiv principal prezervarea climatului de siguranţă publică. În cele două zile, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni şi 678 de contravenţii şi au reţinut în vederea suspendării 50 de permise de conducere. 

Astfel, în zilele de 13 şi 14 iulie, au fost desfăşurate 29 de acţiuni, inclusiv în sistem integrat, la care au participat peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, poliţie transporturi şi prevenire. Poliţiştii au constatat 8 infracţiuni, dintre care două de natură judiciară şi şase la regimul circulaţiei (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis ori cu permisul reţinut şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat) şi 678 de contravenţii, dintre care 21 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 9 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 629 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 19 la alte acte normative.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1270 de lei.  Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 107.520 de lei.

Într-unul dintre dosarele penale întocmite sunt cercetaţi doi bărbaţi din comuna Gălbinaşi, în vârstă de 43 şi 54 de ani, pe care poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău i-au depistat imediat după ce au pătruns fără drept în zona de siguranţă a căii ferate şi au sustras din vagoane de marfă cantitatea de 10 kilograme de zahăr brut.

Pe linie rutieră, cele mai multe dintre sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au respectat regimul legal de viteză, poliţiştii constatând 271 de astfel de situaţii. Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 50 de permise de conducere, abaterile care au impus luarea unei astfel de măsuri constând în conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, depăşirea cu peste 50 km/h a limitei maxime de viteză şi nerespectarea regulilor privind prioritatea şi depăşirea.

Concomitent cu acţiunile combative, au fost desfăşurate şi activităţi preventive de către poliţiştii compartimentului de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, care au urmărit conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie, cetăţenilor fiindu-le transmise mesaje preventive ce au vizat infracţiunile de furt, tâlhărie sau înşelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here