politisti în stradaÎn minivacanța de Sf. Maria Mare, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a luat măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.
Astfel, aproximativ 200 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada 15 – 17 august a.c. pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare menţinerii unui climat public de ordine şi siguranţă, prevenirea şi combaterea furturilor, a comerţului ilegal, asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor şi asigurarea fluenţei circulaţiei.
Din echipele angrenate în misiuni fac parte poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va asigura, alături de partenerii cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la manifestările publice de amploare ce au loc pe raza judeţului.
Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată şi arterelor ce duc spre locurile de agrement.
De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză.
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să îşi păstreze calmul în trafic şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre.
Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Conducătorii auto trebuie să nu uite că nu au voie să se urce la volan după ce consumă băuturi alcoolice.
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.
În situaţia în care cei aflaţi la volan au mai puţin de un an de practică de conducere, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică faţă de viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.
Nu în ultimul rând, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă în stare de oboseală, întrucât oboseala la volan poate fi fatală şi îi sfătuiesc să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute atunci când călătoresc pe distanţe mari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here