tichete-de-masa-pentru-salariatii-spitalului-judeaeanAsistentii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzau, implicate in obtinerea ilegala a unor credite de consum in numele unor pensionari internaţi, sunt cercetate disciplinar de conducerea unităţii sanitare. Ca atare, pe perioada  cercetării disciplinare, angajatii SJU vor avea contractele de muncă suspendate. “Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a declansat procedura de cercetare disciplinara prealabila fata de cei trei salariati implicati in obtinerea ilegala a unor credite de consum. Conform prevederilor legale, pe durata cercetarii disciplinare, celor trei salariati li se vor suspenda contractele individuale de munca”, a precizat Adriana Bratosin de la Compartimentul de Relaţii cu Presa al SJU. În funcție de concluziile la care va ajunge comisia care derulează cercetarea disciplinară, cei trei asistenți riscă să rămână fără locul de muncă.

Măsurile vin după ce saptamana trecuta, in cazul a 15 persoane , printre care şi trei asistenti de la Spitalul Judetean, unul dintre ei fiind Corina Donescu, vicelider al sindicatului SANITAS, angajată la Unitatea de Primiri Urgenţe, poliţiştii au început urmărirea penală. Se pare ca cele trei faceau parte dintr-o retea care a reusit sa faca mai multe credite de consum, in valoare de peste 130.000 de lei, pe numele unor batrani internati. Asistentele aveau sarcina de a face rost de datele persoanele al pensionarilor, pe care le transmiteau unor functionari bancari, apoi intocmeau dosare de credite, iar banii obtinuti erau impartiti intre membrii gruparii. în total 15 persoane sunt cercetate în acest moment. După o noapte petrecută în arestul Poliţiei, joia trecută, asistenta Corina Donescu şi o funcţionară bancară au fost prezentate Parchetului, însă procurorul a decis ca ele să fie cercetate sub control judiciar.

Împotriva celor 15 persoane a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here