inundatii11Autoritatile din Buzau sunt cu ochii pe cursurile de apa, dar si pe localitatile care pot fi afectate de alunecarile de teren. Judetul nostru se afla pana diseara sub cod portocaliu de inundatii, iar cantitatile insemnate de apa pot afecta serios numeroase localitati. Ca urmare a atenționării hidrometeorologice de cod galben și portocaliu, la nivelul județului Buzău a fost convocat, încă de marți la prânz, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-au aprobat măsurile specifice în asemenea situații. Astfel, s-a dispus activarea Grupei Operative de la nivelul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, instituirea stării de permanență atat la nivelul Instituției Prefectului, cât și la nivelul primăriilor, au fost emise și transmise circulare de atențio­nare a tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, s-a dispus și au fost constituite echipe de intervenție formate din 99 polițiști, 56 jandarmi și 150 angajați ai ISU Buzău.

prin Ordinul Prefectului, au fost constituite grupe mixte ce vor executa misiuni de recunoaștere în zonele potențial a fi afectate de fenomenele hidrometeorolo­gice specifice codului galben/ portocaliu, precum și în zone limitrofe acestora, cu reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, Filiala de Imbunătățiri Funciare Buzău.

Tot miercuri, prin Ordin al  Prefectului, au fost constituite cinci comisii mixte de verificare a instituirii serviciului de permanență la primăriile din județul Buzău, care vor trebui să constate și dacă personalul este instruit pentru perioada 14-15 mai, intervalul în care județul Buzău se află sub atenționare meteorologicăși hidrologică de Cod Portocaliu, astfel:

– Comisia nr. 1 pentru comunele Lopătari, Mânzălești, Vintilă Vodă, Cernătești, Beceni, Sărulești, Bisoca;

– Comisia nr. 2 pentru comunele Scorțoasa, Cănești, Chiliile, Cozieni, Pârscov, Berca, Calvini, Chiojdu, Cătina, Odăile;

– Comisia nr. 3 pentru comunele Măgura, Viperești, Pătârlagele, Colți, Gura Teghii, Pănătău;

– Comisia nr. 4 pentru comunele Buda, Râmnicelu, Valea Salciei, Pardoși;

– Comisia nr. 5 pentru comunele Năeni, Tisău, Merei.

Comisiile vor întocmi procese verbale de constatare a instituirii serviciului de permanență la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Probleme deosebite au fost semnalate însă pe DN 10 și pe DJ 203K, la Gura Teghii. Pe DN 10, km 95+250-km 95+350, dinspre întorsura Buzăului spre Buzău, terasamentul a cedat, prin tasarea zidului de sprijin de pe partea stângă a drumului, în zona Viaductului Teherău.  Ca urmare a sesizărilor Secției Drumuri Naționale Buzău și a Comitetul local pentru situații de urgență Gura Teghii, ieri s-au constituit, prin Ordinul  Prefectului, comisii mixte de ve­rificare și evaluare a riscurilor semnalate pe DN10 și pe DJ203K.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here