Direcția de Investigații Criminale organizează și coordonează activitatea de localizare și prindere a urmăriților la nivel național și internațional, precum și pentru identificarea cadavrelor și persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv pentru clarificarea situației persoanelor dispărute.

În ultima săptămână, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română, au fost depistate 222 de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanțele de judecată.

În perioada 17 — 23 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, polițiștii din țară au depistat 151 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 81 de minori.

De asemenea, au fost depistate 71 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 55 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 aveau mandate de arestare preventivă și 10 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare.

Un alt bărbat, de 34 de ani, din județul Buzău, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 8 ani și 8 luni pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, a fost depistat de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în Aeroportul Otopeni, la o zi după darea lui în urmărire. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here