razbUn bărbat din Buzău, condamnat de două ori pentru fascism, a anunțat că se va înrola înb armata ucraineană, ca să oprească invazia rușilor. Marius Trancă are 27 de ani și este din Buzău, fiind condamnat de două ori pentru fascism, după ce a desenat svastica și crucea celtică pe mai multe clădiri din oraș, inclusiv pe sediul PSD din municipiu. Buzoianul susține că a decis să se înroleze în armata ucraineană ”pentru a stopa invazia rusească” și că a primit acceptul din partea autorităților de la Kiev, urmând să plece la o dată pe care nu o poate face publică.

El a făcut acest anunț atât pe Facebook, cât și pe site-ul pe care îl administrează, unde a scris că nu se teme de moarte și că pleacă pentru că ”războiul din Ucraina este și al nostru”.

Contactat, miercuri, de Mediafax, Marius Trancă a spus că unii dintre cunoscuții săi îl susțin în demersul său, însă alții nu îl încurajează să plece la război.

”Orice victorie a Rusiei nu este un lucru bun pentru Ucraina și nici pentru restul statelor comunitare. Îmi place să lupt alături de cei care își iubesc țara, iar dacă în România nu am cum atunci doresc să lupt chiar și pentru o altă țară acolo unde oamenii sunt mai curajoși și își asumă sacrificii. O să stau acolo maximum un an, așa îmi fac pașaportul, pentru un an, că se obține mai repede, plec cu banii mei, acolo nu voi fi plătit. Familia, cunoscuții, unii mă susțin, alții nu, pentru că le e frică”, a spus Trancă.

El mai susține că a luat legătura telefonic cu reprezentanții grupărilor Azov și Donbass, cărora le-a spus că vrea să li se alăture, iar răspunsul primit a fost pozitiv, astfel că plecarea va fi cât de curând. Marius Trancă este primul român condamnat de două ori la închisoare pentru fascism şi xenofobie.

La 16 ani, Trancă a fost acuzat că a desenat însemnul crucea celtică şi mesajul “Fii naţionalist” pe indicatoarele rutiere şi pe stâlpii de electricitate de pe două străzi din Buzău, dar și că a desenat trei svastici pe sediul PSD Buzău. Pentru aceste fapte, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Buzău la trei luni de închisoare cu suspendare. În 2008, când avea 21 de ani, Trancă a intrat din nou în atenția autorităților, fiind judecat pentru răspândirea de simboluri fasciste. De-a lungul timpului, el a fost acuzat că a desenat svastica pe chioşcuri de presă din oraş, pe clădirea Liceului ”Mihai Eminescu”, pe clopotniţa și pe crucile din Cimitirul Eroilor. De asemenea, Trancă a fost cercetat de Poliție după ce a defilat în uniformă nazistă prin fața sinagogii din Buzău. În total, pe numele lui Marius Trancă au fost întocmite șase dosare penale, el fiind condamnat de două ori la opt luni de închisoare, din care a ispășit șase luni, fiind eliberat condiționat pentru bună purtare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here