PSD Buzău dă semne că vrea să se delimiteze de fostul președinte al organizației, primarul Constantin Boșcodeală, după ce, cu doar câteva zile înainte ca magistrații Curții de Apel Brașov să se pronunțe în Dosarul „Orizont”, în care acesta a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare cu executare. Prin anunțarea candidaturii omului de afaceri Constantin Toma la Primărie, din partea Partidului Social Democrat, PSD Buzău dă semne că va respecta criteriile de integritate impuse de Centru și completate de structura de conducere județeană, conform cărora primarul în funcție nu poate candida pentru un nou mandat chiar dacă va fi achitat marți, fiind trimis în judecată într-un al doilea dosar.

Potrivit lui Constantin Toma, acesta pare decis să facă echipă cu noul lider PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, din postura de candidat al social-democraților la Primărie: „Sunt alături de domnul președinte al PSD Buzău, Marcel Ciolacu, în a crea o echipă competitivă, nu atât pentru alegeri, cât mai ales după aceea, pentru că, într-adevăr, trebuie schimbat ceva, mai ales în mediul economic din orașul nostru și de ce nu, în județul nostru. Așa că sunt în echipă cu Marcel Ciolacu, pentru a încerca să schimbăm ceva la Buzău. Discuțiile noastre cu domnul Ciolacu sunt în sensul de a fi alături de partid, împreună cu partidul, ca membru PSD, pentru candidatura mea, deci candidat PSD pentru Primăria Buzău”, spune Constantin Toma.

La rândul său, președintele organizației județene PSD, deputatul Marcel Ciolacu, spune propunerea de candidatură a lui Constantin Toma va fi supusă discuțiilor și aprobărilor în forurile decizionale locale și centrale ale partidului că săptămâna viitoare: „Schimbarea modului în care PSD Buzău face politică reprezintă o prioritate pentru mine. Prin urmare, și deschiderea partidului și respectarea criteriilor de integritate și competența în administrație. Domnul Constantin Toma are toată susținerea mea, din calitatea de președinte al organizației județene a PSD Buzău, să devină viitorul primar al Buzăului. Este persoana potrivită pentru această funcție. Am avut cu domnia-sa această discuție și a fost de acord să înaintez această propunere partidului, atât la nivel local cât și central. Respect statutul partidului și democrația; ca atare, săptămâna viitoare, convoc Comitetul Executiv al organizației municipale PSD Buzău. Împreună cu colegii mei, vom hotărî cine trebuie să fie candidatul nostru. Rostul meu ca președinte este să adun pe toată lumea într-o echipă de bună-credință și hotărâtă să reprezinte buzoienii în Consiliul Municipal”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai puțin încântat de situație se arată, în mod fățiș, primarul Constantin Boșcodeală, care susține, chiar dacă nu o spune explicit, că numele candidatului PSD la Primărie va fi clar de marți încolo, după pronunțarea sentinței din Dosarul „Gloria”: „Îmi pare rău, dar am văzut mai multe candidaturi, și din PSD, și independenți, dar dumneavoastră sunteți conștienți, este foarte clar, am observat că și celelalte partide – fac referire la cel mare, la Partidul Național Liberal – stau după procesul meu de la Brașov. Pentru mine este un lucru foarte serios, și aștept cu nerăbdare ca lucrurile să evolueze așa cum trebuie, în sensul în care nu poți să condamni un om nevinovat (…) E prea devreme să spun dacă mai candidez, mai sunt câteva zile și aștept cu nerăbdare această chestiune. Nu are rost să discutăm până marți. Știți foarte bine că lucrurile trebuie să se termine la un moment dat, mă bucur că se întâmplă într-un spațiu foarte bun din punct de vedere politic, în sensul în care lupta politică va începe de acum înainte. Așa că sper ca lucrurile să se termine marți, evident că eu sper să evolueze corespunzător, în sensul în care, încă o dată vă spun, consider că în România de astăzi nu se poate condamna un om nevinovat. Și, pentru adevăr, instanțele trebuie să controleze DNA cu mare atenție. De fapt, acesta este rolul judecătorilor”, a spus Constantin Boșcodeală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here