primaria buzau - taxe
4 funcționari din Primăria Buzău au fost reținuți marți pentru constituirea unui grup infracțional organizat și fraudă informatică, ei, alături de alți angajați din Palatul Comunal fiind acuzați că au șters amenzile ori dările pe care le datorau la bugetul local firme și persoane importante, cu relații sus puse.
Practic, procurorii spun că au fost șterse amenzi și au fost scutiți ilegal de la plata taxelor si impozitelor persoane publice, directori de instituţii, rude sau apropiaţi ai persoanelor aflate în conducerea Primăriei Buzău.
”Sunt niște agenți economici ai unui om de afaceri aflat în relații foarte apropiate cu conducerea Primăriei, relații de rudenie prin afinitate, probabil naș-fini și alți agenți economici care privesc persoane juridice care au fost tratate cu regim distinct, dar din acești agenți economici 6-7 sunt controlați de același om de afaceri. Nu aș putea să vă dau nume acum, intenționăm extinderea cercetărilor penale asupra persoanelor din cadrul acestor agenți economici, nu e momentul oportun acum”, a declarat procurorul Nicolae Petroșel de la DIICOT Buzău.
Prejudiciul produs bugetului de stat în acest dosar este de 3.135.454,76 lei, din care 36.595 de lei reprezintă amenzi şterse nelegal din sistemul informatic şi 3.098.859,77 lei, creanţe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău şi de stat, neurmărite, neîncasate şi neexecutate silit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here