Cea mai importantă realizare a autorităților din Balta Albă este înființarea Centrului social de zi și asistență pentru copii cu program de tip after – school din satul Amara, investiție în valoare de 2.570.888 lei, finațată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

„Aici, copiii din comună sunt atent supravegheați de personal calificat, desfășoară diverse activități specifice vârstei, servesc masa de prânz (mâncarea este pregătită în incinta centrului) și, cel mai imporant, toate aceste servicii sunt gratuite și vin atât în ajutorul părinților, cât și al copiilor.
În prezent, sistemul educațional din comună este concentrat în patru grădiniţe cu program normal, unde sunt înscrişi 76 de copii şi 5 şcoli primare şi gimnaziale care şcolarizează 170 de elevi. Cei mai mici locuitori ai comunei au deja la dispoziție spații de joacă și recreere ce le sunt dedicate exclusiv, în care pot petrece timpul liber și pot socializa.
Deoarece indiferent de ciclul şcolar în care sunt prezenţi copiii comunei noastre trebuie să le garantăm accesul neîngrădit la educaţie şi, totodată, la cele mai bune condiţii în procesul educaţional, mi-am prospus, în viitorul apropiat modernizarea școlii din satul Amara.”, a declarat Ionel Marin, primarul comunei Balta Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here